Leírás
Az E-vitamin zsírban oldódik, az egyik leghatásosabb antioxidáns, amelyet a szervezet a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izomzatban, a herékben, a méhben, a vérben, a mellékvesében és az agyalapi mirigyben raktároz. Számos kutató szerint a természetes E-vitamin (d-alpha) hatékonyabb és jobban felszívódik, mint a szintetikus (dl-alpha) változat.
Az E-vitamin természetben fellelhető formáját tokoferolnak vagy tokotrienolnak (angolul tocopherol és tocotrienol) hívják. A görög ábécé első négy betűjével megkülönböztetünk alfa, béta, gamma, delta változatot, amiből általában az alfa változatot találjuk meg a boltokban étrend-kiegészítőként. A másik hármat azért nem, mert drága az előállítása és remek magyarázatok vannak arra, hogy kisebb a potenciája mint az alfának. Ez ugyan nem igaz, de jól hangzik.
Be kell vallanom, nem tudunk mindent az E-vitaminokról, de azt igen, hogy nem a család egy-egy tagjára van szükségünk, hanem az összesre, még ha nem is egyenlő mennyiségben.
Az E-vitaminazért is fontos, mert hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
OÉTI bejegyzési szám: 4636/2009.
Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Összetevők
|
|||||
|
|||||
![]() |