Oldalunk cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben lehessen részed, amikor nálunk jársz. Az "Rendben" gombra kattintva hozzájárulsz az elfogadásukhoz. További tudnivalók az Adatvédelmi nyilatkozatban olvashatók.

Mint minden weboldal, a webshark.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. - Olvass tovább a következő címen: https://webshark.hu/hirek/kotelezo-cookie-hasznalat-tajekoztatas/
Mint minden weboldal, a webshark.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. - Olvass tovább a következő címen: https://webshark.hu/hirek/kotelezo-cookie-hasznalat-tajekoztatas/
Mint minden weboldal, a webshark.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. - Olvass tovább a következő címen: https://webshark.hu/hirek/kotelezo-cookie-hasznalat-tajekoztatas/Mint minden weboldal, a webshark.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. - Olvass tovább a következő címen: https://webshark.hu/hirek/kotelezo-cookie-hasznalat-tajekoztatas/
Mint minden weboldal, a webshark.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. - Olvass tovább a következő címen: https://webshark.hu/hirek/kotelezo-cookie-hasznalat-tajekoztatas/
Mint minden weboldal, a webshark.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz. - Olvass tovább a következő címen: https://webshark.hu/hirek/kotelezo-cookie-hasznalat-tajekoztatas/

Az egészséges bőr titka

Mindannyian tudjuk, hogy a bőr változik, ahogy öregszünk. Veszít a feszességéből, rugalmasságából és ragyogásából is. De mit tehetünk, hogy ez ne így legyen, azon kívül, hogy fogyasszunk sok vizet?

Az elasztin és a kollagén a két legfontosabb alkotóeleme a bőrünknek. Mit tegyünk, hogy segítsük ezeknek az anyagoknak a termelődését? Fogyassza ezeket az élelmiszereket hetente többször is!

Piros zöldségek

A piros zöldségekben, mint a paprika, paradicsom  és répa, valami biztosan közös – az, hogy egy nagyon erős antioxidáns, a likopin megtalálható bennük. A likopin kulcsfontosságú a bőr védelem szempontjából, ugyanis serkenti a kollagén termelődését és védi a bőrt a káros anyagok ellen.

Diófélék és magvak

A diófélék E-vitamint tartalmaznak, ami segít a sejtek és a bőr nyálkahártyájának fenntartásában, valamint véd a szabadgyökök ellen. Segíthet csökkenteni a bőr sérülékenységét és gyorsítja a sebgyógyulást.  a száraz bőr például egyértelmű jele az E-vitamin hiányának.

Osztriga

Az egyik legjobb természetes cink forrás az osztriga. A cinknek pedig kedvező hatásai vannak a bőrre, ezért gyakran alkalmazzák bőrproblémákra is. Emellett az osztriga tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Ha tenger gyümölcseire vágyik, válassza ezt! Ha nem szeret a tenger gyümölcseit, egészítse ki étrendjét cink tablettával!

Fokhagyma

A fokhagyma ismert különböző egészségügyi hatásairól. Fokhagyma liponsavat és a taurint tartalmaz. Mindkettő segít újjáépíteni a sérült kollagént. Kiváló kénforrás, ami elengedhetetlen része a kollagéntermelésnek.

Sötétzöld leveles zöldségek

A sötétzöld leveles zöldségek (pl. a spenót és a kelkáposzta) antioxidánsai védenek a káros szabadgyökök ellen, amelyek bontják a kollagént. Emellett tartalmaznak C-vitamint is, ami szintén jó hatással van a kollagén termelésre.

Halak

A makréla, a lazac és a tonhal kiváló Omega 3 források. Az Omega 3  tartalmazza az EPA és a DHA zsírsavakat.  A DHA a bőr strukturális összetevője. A felelős azon sejtmembránok egészségéért, amelyek a bőr nagy részét alkotják. Az egészséges sejtmembrán lágy, nedves, rugalmas és ráncmentes bőrfelületet eredményez.

Az EPA pedig segít a bőr hidratációjában, a szőrtüszők egészségesen tartásában, a bőr korai öregedésének megelőzésében, az akné megelőzésben. az Omega 3 zsírsavak védik a bőrt a napsütéstől.

Amennyiben nem tud heti 2-3 alkalommal fogyasztani a fenti halfajtákból, pótolhatja az omega 3 zsírsavakat étrend-kiegészítő formájában!

Próbálja ki ezeket az élelmiszereket, fogyassza rendszeresen és fiatalodjon természetesen! Nincs is ennél jobb időszak, mint a tavasz, amikor a természet mellett a teste is készen áll a megújulásra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Haj-bőr-köröm